Om mig…

Jag heter Jessica Nyberg och är 32år. Jag är uppväxt i Småland, utanför en liten by som heter Eneryda. Men bor nu i Skövde sen ett år tillbaka. Jag har haft kennel som hobby i 12 år. Min första hund, Alliz ”Perssons Beauty”, köpte jag som 16-åring, då jag skulle flytta till Reftele och där börja på en naturbruksskola med inriktning hund. Alliz var min första hund, min första egna familj och min första kärlek. De var hon som gav mig möjligheten att starta min kennel. Sommaren 2021 fick Alliz, 15,5år gammal, somna in i min famn efter en akut livmoderinflammation. Hon var en fantastisk hund på så många vis! Alltid pigg, glad och såå klok! Hela vägen tills de var tid för henne att tassa över regnbågsbron. Är så tacksam att just jag fick köpa denna fantastiska hund och vara en del av hennes liv.

Jag har en liten kennel, för jag tycker att de är så en kennel ska vara. Liten och familjär, där hundarna är familj och inte ett avelsmaterial. Jag har ungefär en kull om året och fokuserar på hälsa och mentalitet, vilket jag tycker är de viktigaste hos en hund. Men jag försöker självklart även få in en gnutta exteriör.

Jag tar aldrig mer än 3 kullar på en tik då jag inte vill att mina hundar ska behöva vara dräktiga för stor del av livet. Valparna föds upp i hemmiljö. Dom får vistas ute så mycket de bara går då jag tror dom mår bäst av de.

Min kennel har inget kösystem. Eftersom jag tar så få kullar, ger de mig förmånen att kunna välja en passande ägare till varje valp.

De är inte valpen som ska passa köparen, utan köparen som ska passa valpen